Kids programma’s

Naschoolse opvang

Van maandag t/m vrijdag vangen wij 48 kinderen op die opgroeien in armoede. De naschoolse opvang focust zich op de meest kwetsbare kinderen in Rehoboth. Kinderen die naast praktische hulp ook de aandacht en liefde hard nodig hebben. De meeste ouders van deze kinderen zijn afwezig door bijvoorbeeld overlijden, alcoholverslaving of ze hebben niet de middelen/mogelijkheid om hun kinderen te bieden wat zij nodig hebben. Elke dag is het maar de vraag of deze kinderen thuis wat te eten krijgen.  Na schooltijd komen deze kinderen naar ons voor een warme maaltijd, begeleiding bij hun huiswerk, om te spelen en voor verschillende activiteiten zoals boogschieten, Bijbelse les, knutselen, sport en spel, rekenen en lezen. Ook helpen wij zij praktisch waar we kunnen. 

Sunshine Club

Naast de kinderen die zowel emotionele als praktische hulp nodig hebben, zijn er ook veel kinderen die wel een ouder hebben die het kind aandacht en liefde geeft, maar waar er geen financiën zijn om te voorzien in een dagelijkse maaltijd en de materialen die nodig zijn om naar school te gaan. Dit zijn kinderen die op maandag bij ons komen, samen met de kinderen van de naschoolse opvang. Deze groep bestaat uit 28 kinderen. Zij krijgen elke tweede week een voedselpakket van ons en daarnaast voorzien we ook in de middelen die nodig zijn om naar school te gaan. Doordat we ze wekelijks zien, kunnen we goed in de gaten houden hoe het met ze gaat. De maandag ziet er anders uit dan de andere dagen. Tijdens de Sunshine club komen alleen de kinderen in de basisschoolleeftijd. We zingen samen, luisteren naar een Bijbelverhaal, eten een warme maaltijd en doen activiteiten zoals knutselen, puzzelen en spelletjes en sport. Een erg leuke en gezellige middag. 

Lighthouse Youth

Voor de tieners organiseren wij tienermiddagen. Elke maandag om 16.00 komen de tieners naar ons toe. Dit progamma is voor de tieners van onze naschoolse opvang en ook voor andere tieners die graag meer willen leren over het geloof. We beginnen het programma met een spel. Daarna eten we samen, hebben we tijd van aanbidding en denken we na over een Bijbels thema. Op vrijdag nemen we de tieners mee naar een jeugdavond van één van de lokale kerken. 

Hostel

Er zijn kinderen in Rehoboth waarvan de thuissituatie zo slecht is, dat zij eigenlijk niet thuis kunnen wonen. De meeste van deze kinderen kwamen eerst bij de naschoolse opvang, maar deze hulp was helaas niet genoeg. Een hostel is een plek naast de school waar kinderen wonen. Ze krijgen er te eten en er wordt voor ze gezorgd. Dit bied voor deze kinderen structuur en de kans dat zij hun school afmaken is veel groter. Op dit moment hebben wij 22 kinderen die naar hostels gaan. Wij zorgen ervoor dat hun hostelgeld betaald wordt, dat ze een schooluniform, tas en materialen hebben en ook krijgen ze elke maand toiletspullen.

Talenten Ontwikkel Programma

Veel van onze kinderen hebben moeite met leren, maar zijn wel goed met hun handen. Door middel van het aanbieden van verschillende vaardigheden, kunnen de kinderen ontdekken wat ze leuk vinden en ook waar ze goed in zijn. We geloven dat dit hen zelfvertrouwen opbouwt en vinden het belangrijk dat de kinderen zich zo verder kunnen ontwikkelen. Op dit moment doen we dit kleinschalig door middel van het aanbieden van verschillende vaardigheden voor een korte periode. Denk hierbij aan: boogschieten, creativiteit, dans en muziek. In 2022 zal hier netbal, voetbal, naaien en agrarische training aan toegevoegd worden.