Kids programma’s

Naschoolse opvang

Van maandag t/m vrijdagmiddag vangen wij 80 kinderen op die opgroeien in armoede. De naschoolse opvang richt zich op de meest kwetsbare kinderen in Rehoboth. Kinderen die naast praktische hulp ook aandacht en liefde hard nodig hebben. De meeste ouders van deze kinderen zijn afwezig door bijvoorbeeld overlijden, alcoholverslaving of hebben niet de middelen/mogelijkheid om hun kinderen te bieden wat nodig is. Na schooltijd komen deze kinderen naar ons voor een warme maaltijd, begeleiding bij hun huiswerk, om te spelen en voor verschillende activiteiten zoals boogschieten, Bijbelse les, knutselen, sport en spel, rekenen en lezen. Ook helpen wij hen praktisch waar we kunnen.

Sunshine Club

Naast de kinderen die zowel emotionele als praktische hulp nodig hebben, zijn er ook veel kinderen die wel een ouder hebben die hun kind aandacht en liefde geven, maar waar geen financiële middelen zijn om te voorzien in een dagelijkse maaltijd en schoolmaterialen. Dit zijn kinderen die op maandagmiddag bij ons komen, samen met de kinderen van de naschoolse opvang. Deze groep bestaat uit 30 kinderen. Wij verwachten van hun ouder/verzorger dat ze elke week een dag naar Lighthouse komen om te helpen op het land. In ruil daarvoor krijgen ze een voedselpakket. Op deze manier kunnen de ouders zelf zorgdragen voor de maaltijden van hun kinderen. Daarnaast voorzien we ook in de middelen die nodig zijn om naar school te gaan. Doordat we deze kinderen wekelijks zien, kunnen we goed in de gaten houden hoe het met ze gaat. De maandag ziet er anders uit dan de andere dagen. Tijdens de Sunshine club komen alleen de kinderen in de basisschoolleeftijd. We zingen samen, luisteren naar een Bijbelverhaal, eten een warme maaltijd en doen activiteiten zoals knutselen, puzzelen, spelletjes spelen en sport. Een erg leuke en gezellige middag.

Lighthouse Youth

Voor de tieners organiseren wij tienermiddagen. Elke maandag om 16.00 komt er een groep van ongeveer 40 tieners naar ons toe. Dit programma is voor de tieners van onze naschoolse opvang en ook voor andere tieners die graag meer willen leren over het geloof. We beginnen het programma met een spel. Daarna is er een tijd van aanbidding en denken we na over een Bijbels thema. Voor de tieners naar huis gaan krijgen ze iets te eten. Elke laatste maandag van de maand hebben we een fun middag met de tieners, zoals bijvoorbeeld een spelletjesmiddag, film kijken, kampvuur met marshmallows etc.

Hostel

Er zijn kinderen in Rehoboth waarvan de thuissituatie zo slecht is, dat zij eigenlijk niet thuis kunnen wonen. De meeste van deze kinderen kwamen eerst bij de naschoolse opvang, maar deze hulp was helaas niet genoeg. Een hostel is een plek naast de school waar kinderen wonen. Ze krijgen er te eten en worden verzorgd. Een hostel biedt de kinderen structuur en daarmee is de kans groter dat het lukt om hun school af te maken. Op dit moment hebben wij 22 kinderen die naar hostels gaan. Wij zorgen ervoor dat hun hostelgeld betaald wordt, dat ze een schooluniform, tas en materialen hebben en ook krijgen ze elke maand toiletspullen.

Talenten Ontwikkel Programma

Veel van onze kinderen hebben moeite met leren, maar zijn wel goed met hun handen. Door middel van het aanbieden van verschillende vaardigheden, kunnen de kinderen ontdekken wat ze leuk vinden en ook waar ze goed in zijn. We geloven dat dit hun zelfvertrouwen opbouwt en vinden het belangrijk dat de kinderen zich zo verder kunnen ontwikkelen. Op dit moment doen we dit kleinschalig door middel van het aanbieden van verschillende vaardigheden voor een korte periode. Denk hierbij aan: boogschieten, creativiteit, dans, muziek, agrarisch werk en naaldwerk